Aktuální zprávy z klubu
pá 3.9.2021 | Jan Vavřina

Vedení klubu při zahájení sezóny poděkovalo partnerům za podporu

V minulosti pořádalo vedení Mountfieldu HK pravidelná setkání s partnery klubu, v uplynulém období se však kvůli epidemiologické situaci konat nemohla. Nyní již pravidla podobné akce dovolují, a tak do venkovního prostoru areálu ČPP Arény zavítali příznivci hradeckého hokeje, aby společně zahájili sezónu 2021/22.

Po přivítání všech hostů, mezi kterými byli členové představenstva i dozorčí rady klubu, zástupci Vlády České republiky, Města Hradec Králové a Královéhradeckého kraje, členové realizačního týmu, hráči A-mužstva, partneři klubu i zástupci fanoušků, následovaly jednotlivé proslovy.

V nich přišlo na řadu zhodnocení uplynulého období i vize do budoucna, u mikrofonu se postupně prostřídali předseda představenstva a prezident klubu Miroslav Schön, primátor města Hradec Králové Alexandr Hrabálek, generální manažer klubu Aleš Kmoníček, hlavní trenér A-týmu Tomáš Martinec a jeho nový asistent Ladislav Čihák nebo kapitán A-týmu Radek Smoleňák.

A jaké slovo zaznělo z úst i reproduktorů nejčastěji? „Děkuji“ ve všech možných tvarech a podobách. A není divu. Minulý ročník totiž byl pro všechny z mnoha úhlů pohledu složitý, Mountfield HK nevyjímaje. V těžké době se ale klub mohl spolehnout na všechny okolo, což je do budoucna ta nejlepší zpráva.

Jasný vzkaz příznivcům hradeckého hokeje pak vyslal prezident klubu Miroslav Schön. „Chci poděkovat oběma našim akcionářům, všem našim partnerům a fanoušků za skvělou podporu. Chci poděkovat také hráčům, členům realizačního týmu i trenérům mládeže, všichni se k celé situaci postavili čelem. V neposlední řadě bych chtěl poděkovat vládě za příspěvek, který jsme jako klub obdrželi. Všichni jsme si nějakým způsobem utáhli opasek a klubu pomohli. Výsledkem je, že neskončí ve ztrátě, ale v malých černých číslech,“ sděluje důležitou informaci předseda představenstva.

„Po té hrůze, kterou jsme absolvovali, to považuji za obrovský úspěch. Ale nešlo by to bez vás všech, kteří jste tady okolo hokeje,“ pokračuje a zároveň stáčí své myšlenky k cílům pro začínající ročník. Ty se týkají zejména finanční stability společnosti. „Z pozice prezidenta klubu mám jeden naprosto základní cíl: abychom tuto sezónu, která bude ještě těžší než ta minulá – i když doufám, že s diváky – zvládli ekonomicky a klub dál existoval. Na sport samozřejmě nerezignuji, ale prioritním cílem je, abychom hráli i ročník 2022/23,“ dodává závěrem Miroslav Schön.