Aktuální zprávy z klubu
čt 17.6.2021 | Jan Vavřina

Zkvalitnění regenerace pro juniory i dorostence

Hráči královéhradecké Akademie mohou od letní přípravy využívat služeb nového maséra Petra Chaloupky, který začal s Mountfieldem HK spolupracovat. Regenerace juniorů a dorostenců tak bude opět o něco kvalitnější, navíc ji mohou využít přímo na stadionu. Tým fyzioterapeutů A-týmu zase rozšířil Jan Drábek.

Petr Chaloupka je stále aktivní hokejista, který nastupuje v nižších soutěžích a před časem oblékal také hradecký dres. K nejrychlejší kolektivní hře tak má velmi blízko, stejně jako k východočeskému regionu a Hradci Králové. Má za sebou absolvování půlročního masérského kurzu a věnuje se právě masírování a celkově regeneraci.

Hráčům Akademie je k dispozici od letní přípravy. Pravidelně dochází na stadion, hokejisté dvou nejstarších mládežnických kategorií tak mohou jeho služeb využít přímo v zázemí ČPP Arény. Jde obvykle o jednohodinové až dvouhodinové bloky, během které se protočí několik hráčů, aby měla masáž co největší efektivitu.

Mládežníci si mohou po konzultaci s členem realizačního týmu vybrat partii, které se chtějí věnovat. Petr Chaloupka zároveň spolupracuje a komunikuje s fyzioterapeutem A-týmu i mládeže Jakubem Dudkem, řeší spolu relevantní záležitosti jako drobná zranění a stav hráčů.

Rozšíření regenerace pro hráče Akademie si pochvaluje také její vedoucí Jiří Janoušek. „Tréninkové nároky jsou v Akademii dlouhodobě velmi vysoké a řekl bych, že zároveň čím dál vyšší. Proto jsou tyto podpůrné činnosti, jako správná regenerace, spánek, stravování a celkově životospráva v tréninkovém procesu velmi důležité. Beru to jako další pozitivní posun,“ říká mimo jiné kouč juniorky Mountfieldu HK.