In-line
út 11.7.2023 | Daniel Krátký | Foto: Markéta Křížová

Zpestření přípravy? Hradečáci si zahráli i extraligový inline hokej

V letních měsících nechce spousta hokejistů brusle nebo puk ani vidět, probíhá totiž letní příprava na nový ročník. A ruku na srdce, hráči si přes sezonu na ledě užijí spoustu náročných chvilek, po kterých si zaslouží velký odpočinek od svého řemesla. Avšak někteří Lvi si přes léto ozvláštnili letní dril i díky inline hokeji.

Letní měsíce patří již tradičně inline hokejové Stilmat extralize. Tu letos zakončilo Final Four, které nakonec ovládli hráči Prague Rats. Krysy dokázaly projít chrudimským závěrem turnaje bez ztráty kytičky a finálovou výhrou 10:2 nad Mission Roller Brno urvali tuzemský titul po čtyřech letech.

Závěrečného dne turnaje se zúčastnil i hradecký útočník Aleš Jergl, který si zahrál za svůj rodný Přerov, jenž obhajoval titul. Avšak tamní Night Birds se museli spokojit pouze s bramborovými medailemi. Celkově však patřil Aleš Jergl k tahounům, v závěrečné části turnaje získal ve dvou zápasech pět bodů (2+3).

Napínavé až dramatické juniorské finále nakonec zvládl lépe ILHK Hradec Králové, kterému patří mistrovský titul🏆 Souhrn a výsledky Final Four, ohlasy trenéra Petra Dundy a kapitána Pavla Šimka👇🏻

Zveřejnil(a) Czechinline dne Neděle 25. června 2023


Stilmat extraligy se nicméně tradičně účastní také ILHK Hradec Králové, jehož součástí jsou již jako obvykle současní i bývalý členové Mountfieldu HK. A to kupříkladu v čele s Filipem Hronkem nebo Zdeňkem Čápem. Avšak brusle na kolečkách oblékli i další, již členové áčka – Filip Pavlík a Lukáš Pajer. A představilo se také talentované mládí.

Královéhradečtí však vypadli již ve čtvrtfinále, ve kterém podlehli nakonec bronzovým Černošicím. Úspěšní však naopak byli královéhradečtí junioři, kteří se stali mistry České republiky. Svěřenci trenéra Petra Dundy došli rovněž ve Final Four do závěrečné bitvy o titul, ve které zdolali loňské obhájce Roller Storm Praha 7:6. Nejproduktivnějším hráčem na cestě za zlatými medailemi byl hradecký odchovanec Pavel Šimek, barvy hradeckého celku však hájili i další mladíci z akademie Mountfieldu jako André Lequin, Filip Žaba, Jan Vencl a mnoho dalších.

Zveřejnil(a) Czechinline dne Neděle 25. června 2023