Aktuální zprávy z klubu
út 4.1.2022 | Klub

600 tisíc pokořeno! Natálce patří 36 500 Kč, nyní skórujeme pro Denisku

Charitativní projekt Mountfieldu HK Skóruj pro... vynesl v prosinci dvouleté Natálce 36 500 Kč – hráči nasázeli do soupeřových branek 31 gólů a navíc přidali vlastní příspěvek. Natálku tak čeká ještě jeden opožděný vánoční dárek, a to pořádně bohatý a prospěšný. Finanční prostředky totiž budou využity na nákup rehabilitačních pomůcek, které jí pomohou v rozvoji. V lednu budou Východočeši skórovat pro čtyřletou Denisku a rozšíří tak celkovou sumu akce, která se vyšplhala už na 636 tisíc korun!

Také šestý ročník je postaven na stejných základech, na které jsou fanoušci zvyklí z předchozích let – hráči znovu budou skórovat, fanoušci rezervovat puky a všichni společně pomáhat. Drobné změny ale přece jen nastaly, a to s ohledem na současnou situaci, kdy na stadiony může jen omezený počet fanoušků.

Jaký je tedy princip celé akce? Za každý gól, který vsítí hráči Mountfieldu HK v Tipsport extralize, bude vystaven jeden speciální puk obsahující logo akce, logo klubu, popis zápasu a vlastnoruční podpis střelce branky. Daný puk můžete minimálně za 1 000 Kč získat, přičemž celá částka půjde na konto daného dítěte. Stejně jako během posledního play off, i letos může dárce sám určit, jakou částkou chce přispět. Minimum však zůstává nadále 1000 Kč.

Kolik peněz obdarovaný obdrží, záleží tedy na hráčích A-týmu (kolik dají branek) a na fanoušcích (kolik puků si pořídí a za jakou hodnotu). Platí přitom jednoduchá rovnice 1 gól = 1 puk = minimálně 1 000 Kč. Svou měrou přispěje potřebným znovu také kabina A-mužstva, ta přidá 5 000 Kč!

A odměna pro vás? Kromě unikátního pamětního puku opatřeného vlastnoručním podpisem skórujícího hráče obdrží každý dárce, až to situace dovolí, dvě vstupenky na hokej. Kromě toho také plakát všech dárců s A-týmem, podepsaný celou hradeckou kabinou. Hlavní odměnou je ale pomoc dítěti, které to opravdu potřebuje.

Skóruj pro Denisku » mountfieldhk.cz/skorujpro

V předchozích sezónách rozebrali příznivci nejen hradeckého hokeje všechny vystavené puky do jednoho. V ročníku 2016/17 vynesla charitativní akce Skóruj pro... pěti dětem – Fandovi, Pepíkovi, Vojtovi, Radimovi a Matějovi – celkem 157 tisíc korun. O rok později se dočkaly tři nemocné děti – Péťa, Ella a Janička – dohromady 88 tisíc korun. Během ročníku 2018/19 jsme skórovali pro Marušku, Davídka, Laurinku a Matyáška a přispěli celkovými 181 tisíci korun. Rok poté zase pro Davida, Kubu, Patrika a Viktorku dohromady 136 tisíci korun, během loňského play off ještě pro Sašu 37 500 korun a na začátku této sezóny pro Natálku 36 500 korun.

Suma sumárum vyneslo Skóruj pro... během 6 let 18 dětem 636 000 korun. A tím nekončíme!

Příběh Denisky

Denisce jsou čtyři roky a má vážnou oční vadu. Na jedno oko nevidí vůbec a na druhém má šedý zákal, který se postupně zhoršuje. Přesto je to velice aktivní holčička, která si ráda hraje a je hodně aktivní. Má ráda knížky, kreslení, puzzle, barevné a svítící hračky a stavebnice. Vzhledem k oční vadě je důležité, aby měla prostředí, ve kterém se pohybuje, dobře uzpůsobené. K tomu například patří hračky s barevným kontrastem. Rodiče s Deniskou pravidelně dochází na oční prohlídky a na stimulaci zraku, kde jim odborní lékaři doporučili různé pomůcky. Právě na ně by chtěla rodina využít získané peníze, aby za ně mohla pořídit elektronickou pomůcku a hračky na stimulaci zraku.

Pomozte i vy Denisce co nejlépe vnímat okolní svět a radovat se ještě více ze života! Skórujte s námi pro dobrou věc!