Ohlasy k zápasu
ne 28.1.2024 | Jan Brůna

Stav 0:3? Uvolnilo nám to ruce, hlásí po obratu Tomáš Pavelka

Poslední zápasy Hradce jsou jen těžko uvěřitelná série. Lvi z deseti utkání po sobě nehráli prodloužení jen jednou, jinak se vždy rvali o bonusový bod. A šestkrát z toho neuspěli, ovšem v Liberci to bylo jinak. Obrat z 0:3 na 4:3 po nájezdech, ve kterých zaválel i Tomáš Pavelka. Ten propálil Krále na přední tyč a Východočeši slavili. Jak hodnotí mač bek druhé lajny?

Tomáši, utkání opět dospělo až do nájezdů, ale tentokrát jste brali bonusový bod vy. Jaký je to pocit?
Je to hodně sladké. Sice jsme teď bodovali hodně zápasů v řadě, ale moc jsme nevyhrávali. Když ukradneme bod navíc z prodloužení nebo nájezdů, je to vždy lepší. Konečně jsme ho brali a jsme za to strašně rádi.

Není už cítit únava po takové minutáži navíc ze všech nastavení?
Určitě je toho víc, ale takhle to může být i v play-off. Myslím si, že jsme na to dobře připraveni a zvládli jsme to. Neměli jsme žádné fyzické výpadky, že bychom kvůli tomu nestíhali.

Nemrzí přeci jen množství ztracených bodů?
Bodů jsme ztratili jednoznačně hodně, je to velká škoda. Jsme ve fázi sezóny, kdy jsou body sice důležité, ale naše konzistence, která se buduje, je teď důležitější. Na tom musíme stavět.

„Řekli jsme si, že když už tečeme 0:3, tak do toho můžeme jít naplno.“

#19 Tomáš Pavelka (o obratu)

Jak těžké bylo udržet pozornost po celých 63 minut, kdy se hrála první třetina?
Narušilo to průběh hry. Člověk se do toho dostává od začátku, potom zkoumání na videu a musí se zase rozhýbat. V třetině tak byly dva nebo tři starty, ale celý zápas byl dlouhý.

Hradci se povedl parádní obrat z 0:3 na 4:3. Co rozhodlo?
Možná bylo dobře, že jsme góly dostali hned na začátku a měli před sebou celý zápas. Paradoxně nám to možná trochu uvolnilo ruce. Řekli jsme si, že když už tečeme 0:3, tak do toho můžeme jít naplno a nebát se. Jsem rád, že jsme potom zabrali a zase to dotáhli do prodloužení. Teď budeme mít trochu volno a můžeme zase dobře potrénovat.

Nakonec došlo až na nájezdy. Jaké to bylo proti brankáři Danielu Královi?
Sledoval jsem ho ze střídačky. Vím, že je dole hrozně rychlý a lapačku tam měl při nájezdech dobře. Ale mohla to být past, takže člověk nikdy neví. Tento typ nájezdu, který jsem jel, jsem okoukal od Bobbyho Janka a taky jsme ho trochu trénovali. Měl jsem ho v plánu, a i na střídačce jsem hlásil, že to možná udělám. Trenér brankářů mi poradil, abych to zkusil na lapačku. Tím, že jsem poslední nájezdy moc vymýšlel a nestřílel, tak jsem to teď napálil na bližší tyč.