Ohlasy k zápasu
čt 12.8.2021 | Jan Brůna, Tomáš Hála | Foto: Aleš Bedlík / HC Energie Karlovy Vary

Posily? Jsou to střelci. Jsme rádi, že je máme, těší Aleše Jergla

Aleš Jergl nastoupil druhý zápas v řadě v první lajně, tentokrát po boku Petra Koukala a Radka Pilaře. A byl u skvělého obratu svého týmu na půdě Karlových Varů, kde Hradec v posledních dvou minutách překlopil mač na svoji stranu a vyhrál 4:2. Sám rodák z Kroměříže byl střelecky aktivní, leč neuspěl. Jak trénuje zakončení a co zatím říká na posily Lvů?

Aleši, po obratu v samotném závěru jste zvítězili 4:2. Jak jste utkání viděl?
Byl to těžký zápas. Ze začátku jsme chtěli hrát trošku agresivnější hokej, což se nám moc nedařilo, ale postupem času se to přiklonilo na naši stranu. Chtěli jsme vysoko napadat, ale možná jsme někdy měli špatné postavení, propadli jsme a soupeř jel na nás. Ale ke konci jsme to pěkně otočili a jsme rádi, že jsme vyhráli.

Na poměry přípravného duelu se hrálo v dobrém tempu, možná to bylo i lehce ostřejší…
Jsou to přípravné zápasy, takže se chystáme do ligy. Je jenom dobře, že to je trošku ostřejší. Alespoň se do toho dostaneme a v soutěži nás to nepřekvapí. Teď trénujeme obranné a útočné pásmo, abychom znali systém, se kterým chceme do ligy jít. A to se snažíme pilovat, aby to každé utkání bylo lepší a lepší.

Vy sám jste byl střelecky celkem aktivní. Co tomu chybělo?
Koncovka (směje se). Snažím se na tom pracovat na tréninku, dělám maximum pro to, aby mi to tam padalo. Chci ze všeho střílet a dávat góly. Tentokrát se to bohužel nepovedlo, ale nevěším hlavu a budu pořád makat, aby to v příštích zápasech bylo lepší.

„Jsou to střelci, jak jste mohli vidět. Tři z nich dali gól.“

#26 Aleš Jergl (o hradeckých posilách)

Hráli jste druhý mač ve třech dnech, v pátek vás čeká ještě Graz. Jak to vypadá z hlediska sil?
Ano, tenhle týden hrajeme tři zápasy, takže je toho celkem dost. Ale v létě jsme dobře trénovali, takže jsme nějak nachystáni a budeme se to snažit rozdělit mezi všechny kluky. Na poslední utkání v týdnu ještě určitě nějaké síly zbydou.

Jak zatím vidíte přínos mladších hráčů z Kolína? Dostali poměrně dost prostoru…
Myslím si, že pro kluky je to velká šance. Mají prostor, důvěru od trenérů a musejí ukázat, že na to mají. A klidně bojovat o místo v áčku. Není to tak, že nějaký zkušený hráč bude mít pozici v týmu jistou – pokud bude někdo lepší, bude hrát on. Je to konkurence jak pro nás, tak pro ně.

Hradec přivedl celkem šest posil. Jak to ony podle vás zvládají?
Je tam asi trochu jazyková bariéra, anglicky se z trenérů bez problému domluví hlavně Svobič (Petr Svoboda). Ale myslím si, že si to sedne a do sezóny to bude výborné. Noví kluci jsou úžasní jak do kabiny, tak na led. A jsou to střelci, jak jste mohli vidět. Tři z nich dali gól. Jsme rádi, že je tady máme.